چگونه از کبد خود مراقبت کنیم؟ وبه فکر هپاتیت باشیم!

بزرگترین و پیچیده ترین ارگان بدن کبد است. کبدبزرگترین غده بدن نیز محسوب می گردد. کبد در قسمـت راسـت شکم و زیر قفسه سینه درست زیر دیافراگم قرار دارد. کبد مخروطی شکل بوده و سطحی صاف، نرم و لاستیک مانند دارد. رنگ آن قهـوه ای متـمـایل بـه قـرمز تـیـره است. کبد از دو بخش بنام لوب بزرگ وکوچک تشکیل یافته است.
وزن آن از ۱.۲ تا ۲.۵
  کیلوگرم متغیر بوده و با ابعاد۲۰ سانـتـی مـتـر طـول  در ۱۷ سانتی متر عرض و ضخامت ۱۲ سانتی متر است. قسمت اعظم کبد از سلول هایی موسوم به هپاتوسیت ها تشکیل یافته است. کارکردها و وظایف متعدد کبد آن را به یک عضو بسیار حیاتی و مهم تبدیل ساخته است.

وظایف کبد را میتوان اینچنین برشمرد:

۱- کبد مسئول بیش از ۵۰۰ کارد کرد حیاتی در بدن است.

۲-بیش از یک لیتر خون در هر دقیقه از طریق کبد فیلتر میشود.

۳- تفکیک مواد مغذی از مواد زاید. سم زدایی، تجزیه مواد شیمیایی و یا تبدیل مواد شیمایی سمی و غیر قابل دفع به مواد غیر سمی و قابل دفع. (متابولیزه کرده و غیر فعال کردن سموم)

۴- یک کبد سالم قادر است ۱۰۰ درصد باکتریها و سموم را پیش از آنکه به جریان عمومی خون بدن راه یابند، از بدن دفع کند.

۵-در حفظ تعادل و تنظیم هورمونهای بدن نقش دارد.

۶- در ذخیره سازی و متابولیسم چربیها، کربوهیدراتها و پروتئینها نقش دارد.

۷- محل ذخیره گلوکز (قند) خون است. کبد گلوکز را تبدیل به گلیکوژن کرده و در خود ذخیره میکند. در صورت نیاز مجددا گلیوکوژن را تبدیل به گلوکز کرده و به جریان خون وارد میسازد.

۸- محل ذخیره چربیها، ویتامینها (به ویژه ویتامینهای A,D,E,K,B12)، املاح معدنی (آهن، فولات، مس) و سایر مواد مغذی.

۹کبد یک کارخانه بیوشیمایی است:

* سنتز آلبومین: پروتئینی که تبادل آب میان خون و بافتهای بدن را تنظیم میکند.

* سنتز کلسترول: کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن را میسازد.

* سنتز فاکتورهای انعقاد خون.

* ساخت گلوگز از برخی آمینو اسیدهای خاص، گلیسرول و لاکتات.

* سنتز گلوبین: بخشی از هموگلوبین خون.

* سنتز فاکتورهای ایمنی سیستم ایمنی بدن.

* سنتز فسفولیپیدها و لیپوپروتئینها-سنتز تریگلیسیریدها از اسیدهای چرب و گلیسرول.

۱۰- کـبد صفرا را ترشح میکند. صفرا مایعی زرد متمایل به سـبـز اسـت. صفرا وظیفه کمک به گوارش و جذب چربیها ودفـع مــواد زاید را بر عهده دارد. ترکیبات عمده صفرا شامل کلـسترول، فسـفولیپـیـدها، بـیـلی روبـیـن و املاح صفراوی اسـت. صـفـرا از طـریـق مجاری متعدد صفراوی کبد ابتدا در کیسه صفرا ذخیره شده و پس از مصرف مواد غذایی حاوی چــربی به روده کوچک تخلیه میگردد. کیسه صفرا یک ارگان گلابی شکل بوده که به کبد متصل است.

۱۱- زدودن بیلی روبین از خون. طحال مسئول انهدام گلبولهای قرمز فرسوده و پیر است. از انهدام هموگلبوبین گلبولهای قرمز ماده ای زرد رنگ بنام بیلی روبین پدید می آید. اما این بیلی روبین نا محلول در آب در کبد به بیلی روبین قابل دفع تبدیل میگردد.

۱۲- دفع آمونیاک. آمونیاک حاصل از تجزیه پروتئینها یک ماده سمی خطرناک است که کبد با تبدیل آمونیاک به اوره این ماده سمی را از  طریق ادرار  از بدن دفع میکند.

۱۳- کبد تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است. هر چیزی که مامیخوریم، میاشامیم، تنفس میکنیم و یا با پوستمان تماس می یابد سرانجام به کبد مان میرسد. کبد وظیفه تصفیه آلایندهای هوا، آفت کشها، دود سیگار، مواد شیمایی، الکل، مواد مخدرو تمام داروهای مصرفی ما را بعهده دارد. اگر کبد وجود نداشت داروها برای همیشه در بدنمان باقی میماندند و الکل هیچگاه از بدن دفع نمیگردید.

۱۴-در ۳ ماه نخست بارداری تولید گلبولهای قرمز در جنین منحصرا توسط کبد صورت میگیرد. از هفته ۲۴ بارداری به بعد مغز استخوان این وظیفه را بعهده میگیرد.

* بد کارکردن، سوء تغذیه  و استرس بیش از حد به کبد ریشه اکثر بیماریهاست.

* تمام خون برگشتی از دستگاه گوارش که حاوی مواد غذایی است ابتدا به کبد میرود. بنابراین تمام غذایی که ما میخوریم توسط کبد پردازش میشود .

 

این سایت مربوط به رفع بیماری مشکلات کبدی می باشد  .

با مشاوره طب سنتی مشکلات کبدی خود را دران کنید .

ifestore_one

dr.salamat1349

09391631622

09351520667

کبدچرب دمنوش سموم بدن را افزایش می دهد

کبد ,مواد ,خون ,* ,دفع ,سنتز ,* سنتز ,بیلی روبین ,به کبد ,بدن دفع ,بدن را

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تارتاریان منتظر ... نارکـــــیژ یک عشق مرکز تخصصی دستگاه های تصفیه آب کولر گازی ایران روزگار نوشت پاپتی خدمات پولی احمدی طراحی سایت و سئو سایت